Biblioteci deschise / Platforme informaţionale

BIBLIOTECI DESCHISE / PLATFORME INFORMAŢIONALE   <<<


BIBLIOTECI DESCHISE / PLATFORME INFORMAŢIONALE

OPEN LIBRARY
Logo Consorţiul Resurse Electronice pentru Moldova OPEN LIBRARY - este o bibliotecă deschisă, un proiect on-line, de Internet Archive, finanţat în parte de un grant de la Biblioteca de Stat din California şi Fundaţia Kahle / Austin. Scopul catalogului este să creeze "o pagina web pentru fiecare carte publicată vreodată". Înregistrarea este gratuită. Dispune de peste 20 mln de înregistrări on-line în acces liber, oferă acces la 1,7 milioane de versiune scanate ale cărţilor, şi link-ul la surse externe.
Calameo
Logo Calameo
Calameo - este un serviciu pentru crearea instantanee a publicaţiilor interactive pe internet şi răspîndire virtuală a publicaţiilor unei organizaţii sau persoanei particulare, care oferă servicii atît gratis cît şi contracost şi care apără şi drepturile de autor, dacă cel din urmă doreşte. Acest nou mod de publicare - uşor de utilizat şi cu caracteristici incredibile. De la un fişier PDF, putem crea reviste, broşuri.
ISSUU
Logo ISSUU
ISSUU - este un web site interesant unde îţi poţi încărca fişierele PDF şi documente Word pentru a le publica. Este o platformă pentru publicaţii online (gratuite) în special reviste. Site-ul este împărţit pe categorii, dar există şi posibilitatea căutării de grupuri sau oameni.
Scribd
Logo Scribd
Scribd - este cel mai cunoscut site social unde te poţi publica, citi şi discuta documente şi lucrări originale. Oricine poate încărca şi partaja foarte simplu documente şi lucrări originale, deoarece fiecare cuvânt din document este indexat, pentru o optimizare a motoarelor de căutare, documentele de interes pentru o persoană pot fi regăsite cu uşurinţă. Cititorii nu mai trebuie să descarce documentele pentru a le putea citi, ele se deschid automat, într-o fereastră din pagina de pe Scribd deschisă în browser.
Slideshare
Logo Slideshare
Slideshare - oferă spaţii pentru conţinuturi on-line: articole, comunicări ştiinţifice, publicaţii, rapoarte, bibliografii etc.