Arhive ştiinţifice

E-RESURSE / Arhive ştiinţifice   <<<


ARHIVE ŞTIINŢIFICE


arXiv.org e-Print archive
Baza de date de preprinturi din toate domeniile fizicii, matematicii, ştiinţelor nelineare, informaticii, biologiei cantitative, finanţei cantitative şi statisticii. Oferă acces liber la 740,366 e-preprinturi. arXiv este menţinut de Universitatea Cornell.

Mathematical Physics Preprint Archive

Este o arhivă electronică de lucrări de cercetare în fizica matematică şi domenii conexe.
An Archive for Preprints in Philosophy of Science
PhilSci-Arhiva, o arhivă electronică de preprinturi în filosofia ştiinţei. PhilSci-Arhiva include texte din toate domeniile filosofiei ştiinţei, inclusiv filosofia generală a ştiinţei, filozofia ştiinţelor particulare (fizica, biologie, chimie, psihologie, etc), filosofia feminista, etc.
Institute for Mathematical Sciences Preprint Server
Arhiva de preprinturi disponibile on-line a Institutulului de Ştiinte Matematice din Stony Brook, SUA. Puteţi naviga prin preprinturile IMS selectînd anul publicării.
CogPrints
Arhivă de ePrint-uri de lucrări din Ştiinţele Cognitiv: domeniile psihologie, neuroştiinţe, şi lingvistică.
Highwire Press free content
HighWire Press este cea mai mare arhiva de full-texte gratuite din lume! Participă la publicarea on-line a 2 118 739 full-texte a articolelor gratuite din 6 706 692 articole total. Propune 34 de site-uri cu perioadă de probă gratuită, şi 61 site-uri complet gratuite, 283 site-uri cu reviste vechi, şi 1342 site-uri cu vizualizare contra cost.
Nobel Prize Internet Archive
Arhiva laureaţilor Premiului Nobel
e-Print archive
Arhiva electronică a Fondului Ştiinţific American a Laboratorului Los-Alamov de pe lângă ministerul Energetic SUA în colaborare cu Institutul pentru Fizică Teoretică şi Experimentală din Rusia ce propun lucrări ştiinţifice din fizică, matematică, informatică, publicate sau urmând a fi publicate în formă de full-text.
eScholarship Repository
Arhivă electronică a publicaţiilor de revistă şi monografii. Conţine în jurul de 6 000 de titluri din diferite domenii.
Scirus
Cel mai cuprinzător instrument de căutare a informaţiei ştiinţifice pe Internet, cu peste 440 milioane de unităţi indexaţe: articole, materiale pre-print, cursuri, pagini personale ale cercetătorilor etc.
BASE
(Bielefeld Academic Search Engine) Motor de căutare pentru resursele academice cu acces deschis. BASE este administrat de Biblioteca Universităţii din Bielefeld (Germania) şi constă din mai mult de 33 de milioane de documente din 2000 de surse.)