Donaţie din partea scriitorilor Iulian FILIP şi Aurelian SILVESTRU

 

Evenimente [5 mai 2017] <<<


   Ședința festivă dedicată Săptămânii Naţionale de Sensibilizare privind Bibliotecile s-a desfăşurat, la Biblioteca Ştiinţifică USARB în data de 5 mai 2017. În cuvântul de deschidere Elena HARCONIȚA, directorul Bibliotecii a relatat despre importanța Bibliotecii şi a Bibliotecarului în societate, trecând în revistă activitățile realizate cu prilejul Zilei Bibliotecarului în Republica Moldova, inclusiv participarea bibliotecarilor universitari la evenimentul din 3 mai care a avut loc în Casa Guvernului
În Topul celor mai buni bibliotecari ai anului 2016 a intrat Tatina PRIAN, bibliotecar principal. Toate cinci lucrări prezentate la Concursul Naţional „Cele mai reușite lucrări în domeniul biblioteconomiei și științelor informării, editate în anul 2016” au fost premiate cu Diplome
   Rectorul USARB Ion GAGIM, prof. univ., dr. hab., a felicitat bibliotecarii cu sărbătoarea lor profesională, a vorbit despre rolul pe care îl are Cartea şi Biblioteca în viaţa Dumnealui personală, despre faţa umană a Bibliotecii, a mulţumit pentru contribuţiile importante ale Bibliotecii la procesul de instruire şi cercetare ştiinţifică universitară şi a înmânat Diplomele din partea Ministerului Culturii şi cel al Educaţiei: Diploma Ministerului Culturii În semn de apreciere a acţiunilor inovative în cadrul programelor informaţionale şi promoţionale cu prilejul Zilei Bibliotecarului doamnei Ludmilei RĂILEANU, șef serviciu; Diploma Ministerului Educației, pentru devotament în promovarea și diversificarea activităților cu publicul, contribuție substanțială la implementarea serviciilor inovative bazate pe lectură, merite deosebite în cultivarea dragostei de carte și cu prilejul Zilei Bibliotecarului doamnei Elena ȚURCAN, bibliotecar, responsabil de activitatea Oficiului Documente muzicale.
   Au urmat Diplomele din partea USARB pentru performanţe deosebite în activitatea profesională şi cu prilejul Zilei Bibliotecarului şi a Zilei Naţionale de Sensibilizare privind Bibliotecile înmânate Elenei STRATAN, Adellei CUCU, Nataliei CULICOV, Varvarei GANEA, Irinei ZALÂGAEVA.
   Lia PASCARI, directorul Liceului Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălţi a venit cu un mesaj de felicitare și Diplome de mulțumire pentru colectivului Bibliotecii Ştiinţifice USARB, în semn de înaltă gratitudine și considerație pentru efortul depus la promovarea valorilor literare și naționale, pentru munca neobosită depusă în slujba cărții, pentru puterea de creație și perseverență pe tărâmul biblioteconomic, cu prilejul Zilei Internaționale a cărții și a Bibliotecarului, grupului de bibliotecari: Valentina TOPALO, şef Centru Manifestări culturale, CD ONU, CIUE, Ana NAGHERNEAC, şef serviciu Informare şi cercetare bibliografică, Mira GORE, bibliotecar, Serviciul Comunicarea colecţiilor, Marina MAGHER, şef oficiu, Serviciul Comunicarea colecţiilor, Lilia IAVORSCAIA, bibliotecar, Serviciul Comunicarea colecţiilor, Natalia LUCHIANCIUC, bibliotecar, Serviciul Comunicarea colecţiilor, Margarita IULIC, bibliotecar, Serviciul Comunicarea colecţiilor, Nelea LICHII, bibliotecar, Serviciul Dezvoltarea colecţiilor. Catalogare. Indexare, Lina CRUGLOV, bibliograf, Serviciul Dezvoltarea colecţiilor. Catalogare. Indexare, Svetlana CECAN, bibliotecar, Serviciul Organizarea şi conservarea colecţiilor.