Baza de date CEEOL pentru cercetare şi indexarea lucrărilor USARB

 

Evenimente [20 aprilie 2017] <<<


Baza de date CEEOL pentru cercetare şi indexarea lucrărilor USARB

    În ziua de 20 aprilie în Centrul de Informare al României, Biblioteca Științifică USARB, a avut loc trainingul Baza de date de date CEEOL: cercetare şi modalităţi de indexare, trainer Iulian Țanea, România, reprezentant al Central and Eastern European Online Library https://www.ceeol.com/
   CEEOL, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este un important furnizor de reviste e-academice şi e-cărți în domeniul umanistic şi ştiinţelor sociale din Europa Centrală şi Europa de Est. Peste 600 de editori au încredinţat CEEOL reviste şi cărţi electronice de calitate care acoperă la moment mai bine de 1560 reviste, peste 350 000 de articole.
   Foarte important - 320 de reviste sunt din România, începând cu luna aprilie şi din USARB, Republica Moldova, pe diferite domenii umaniste (sociologie, filosofie, teologie, literatură, filologie, studii europene, istorie, politică etc). Iulian Țanea a prezentat conţinutul bazei de date; modalităţile de accesare; criteriile de căutare, regăsire, filtrare a informaţiei; personalizare şi analiză a rezultatelor, precum şi modalităţile de indexare a publicaţiilor noi. Agenda evenimentului a inclus și o trecere în revistă a bazelor de date: ISI Thomson Reuters - Web of Knowledge (bază de date bibliometrică şi bibliografică, produs al Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA), SCOPUS.