Coordonatorul CIUE V. Topalo a participat la evenimentul din Râşcani

 

Evenimente [7 aprilie 2017] <<<


Coordonatorul CIUE V. Topalo a participat la evenimentul din Râşcani

    În data de 7 aprilie, Valentina Topalo, coordonatorul Centrului de Informare al Uniunii Europene al Bibliotecii Științifice USARB, a participat la inaugurarea Centrului de Informare al Uniunii Europene la Biblioteca Publică din Râșcani, cu susţinerea Delegației Uniunii Europene în Moldova și Proiectului Național Novateca.
În cadrul evenimentului de inaugurare Valentina Topalo a promovat trainingul ,,Cum se folosește platforma digitală Eubookshop" şi a relatat despre impactul proiectelor internationale implementate şi cele aflate în derulare, accentuând implicaţiile BŞ USARB în proiectul ERASMUS+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (CBNE): Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor. [LNSS] "(15.10.2015 - 14.10.2018).
Din punct de vedere al proiectului, Biblioteca în Rețea (LNSS) va îndeplini condițiile de durabilitate: informații, schimb de experiență, asistența tehnică, facilitarea procesului LNSS, accesul și participarea la procesul de dezvoltare durabilă la nivel național și internațional.
V. Topalo a invitat Coordonatorii Centrelor de Informare ale Uniunii Europene, de curând inaugurate, să sărbătorească Ziua Națională de Sensibilizare privind Bibliotecile sau Ziua Bibliotecarului din R.Moldova, în acest an pe 27 aprilie.