Ziua Siguranţei pe Internet 2017

 

Evenimente [8 februarie 2017] <<<


Ziua Siguranţei pe Internet 2017

   Biblioteca Ştiinţifică a sărbătorit împreună cu aproximativ 100 de ţări din întreaga lume Ziua Siguranţei pe Internet/Safer Internet Day, ediţia a XIV-a. Tema acestei ediţii a fost: Fii schimbarea: Uniţi pentru un Internet mai bun şi a vizat necesitatea colaborării între toţi utilizatorii de Internet, de la copii, părinti, profesori, educatori, bibliotecari, reprezentanţi ai industriei, politicieni sau formatori de opinie, pentru ca fiecare să se schimbe şi să facă împreună mediul online unul mai bun si mai sigur.
   Ca in fiecare an, evenimentul a fost precedat de un şir de acţiuni info-bibliotecare conform Programului: expoziţii tematice, prezentări în Power Point, proiecţii de filme, discuţii în grup, materiale promotionale, promovând utilizarea rațională a resurselor web și a dispozitivelor mobile, mai ales de către adolescenți, securitatea informației, creșterea nivelului de conştientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online.
   Pentru mai multe detalii cu privire la pericolele spaţiului Internet, utilizatorii au accesat web site-ul Internet Sigur, inaugurat în acest an în spaţiul virtual moldovenesc. Pe site pot fi găsite spoturi video, audio și postere promoționale, precum și legislația relevantă, destinată protecției drepturilor tinerilor pe Internet. Portalul a fost realizat cu susţinerea financiară a proiectului comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei.
   La nivel European, Ziua Sigurantei pe Internet se sărbătoreşte sub egida reţelei europene INSAFE - European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.