Seminarul Protejarea Dreptului de Autor şi a drepturilor conexe în mediul digital în Republica Moldova

 

Evenimente [28 octombrie 2016] <<<


Seminarul Protejarea Dreptului de Autor şi a drepturilor conexe în mediul digital în Republica Moldova

   Săptămîna Accesului Deschis la informaţie a culminat cu seminarul Protejarea Dreptului de Autor şi a drepturilor conexe în mediul digital în Republica Moldova. Reprezentanţii Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI),  Andrei Moisei şi Lilia Vermeiuc,  au pus în evidenţă aspectele specifice ţării noastre cu privire la proprietatea dreptului de autor. Andrei Moisei s-a referit la „Creaţia intelectuală - limitele drepturilor şi modul de valorificare”,  Lilia Vermeiuc la „Dreptul de autor în mediul digital”,  trecînd in revistă aspectele morale şi economice privind dreptul de autor şi cele conexe, personalitatea deţinătorului  dreptului de autor, problemele deţinerii dreptului de autor. Fiecare vorbitor a împărtăşit  situaţii şi din  propria  experienţă privind asigurarea informaţionala a activităţii intelectuale.
   Seminarul a urmat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri privind dreptul de autor, plagiatul,  pericolul produselor contrafăcute pentru economia naţională.
   La seminar au  participat studenţii, cadrele didactice de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, Facultatea de Litere, bibliotecari.
   Biblioteca Ştiinţifică a oferit participanţilor Certificate de participare.