Ziua Dreptului de a Şti consemnată la Biblioteca Ştiinţifică

 

Evenimente [28 septembrie 2016] <<<


Ziua Dreptului de a Şti consemnată la Biblioteca Ştiinţifică

În 28 septembrie – Ziua Dreptului de a Şti la Biblioteca Ştiinţifică USARB  au fost  prezentate expoziţiile:

şi o masă rotundă: Dreptul Individual de acces la informaţii (drepturile si modalităţile de solicitare a informaţiilor oficiale, căile de adresare în instanţa de judecată, despre dreptul la informaţie şi la libera  exprimare).

Prin astfel de manifestări reamintim comunităţii academice cum trebuie să fie solicitat dreptul la informare în diverse instituţii, subliniind şi eforturile Bibliotecii Ştiinţifice de a difuzaorice informaţie, asigurarînd astfel  dreptul constituţional al utilizatorilor la informaţie, indiferent de culoare, confesiune şi  naţionalitate.

Sala de lectură Ştiinţe socio-umaniste şi economice. Expoziţie/Prezentare ,,Drepul la informaţie o are orice persoană”: Gr. ST11Z, AS11Z, AP11Z.
Sala de Lectură  Ştiinţe Psihopedagogice, ale naturii, reale. Expoziţie/Prezentare „Dreptul de a şti şi proprietatea intelectuală”: Gr.FE15Z, GE16Z,  Gr. 22Z,Gr. RE11Z şi ES14Z.
Masă rotunda ,,Dreptul Individual de acces la informaţii” (drepturile si modalităţile de solicitare a informatiilor oficiale, căile de adresare în instanţa de judecată, despre dreptul la informaţie şi la libera  exprimare) - studenţii anului doi Facultatea de Litere, specialitatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării.
Resurse electronice privind Dreptul de a Şti în Mediatecă