Donaţie de carte de la dr. hab., prof. univ. Pavel TOPALĂ

 

Evenimente [3 mai 2016] <<<

Donaţie de carte de la dr. hab., prof. univ. Pavel TOPALĂ

   Biblioteca Științifică USARB a primit în dar lucrarea Nanostructures and Thin Films for Multifunctional Applications: Technology, Properties and Devices, autori Ion Tighineanu, Pavel Topală, Veaceslav Ursachi. Volumul a fost editat la una dintre cele mai prestigioase edituri din lume - Springer International, 2016.

   Donația vine din partea dr. hab., prof. univ. Pavel TOPALĂ şi este publicată cu prilejul aniversării a 55-a de la inaugurarea Academiei de Ştiinţe din Moldova.
   „Această carte este axată pe recentele progrese în dezvoltarea de filme subtiri pentru aplicatii fotovoltaice, TiO2 / WO3 bi-straturi pentru aplicaţii cu proprietăți îmbunătățite foto-catalitice, oxid de nanometri și pelicule de hidroxid pentru acoperiri anticorozive, pasivare de suprafață în industria chimică, micro - și nanoelectronica, trilayers de metglas și piezoelectrice fără plumb pentru senzori de câmp magnetic, senzori de curent, spintronică, cuptor cu microunde și dispozitive de citire / scriere. Filme din aliaj feromagnetice sunt de asemenea, luate în considerare diluați pentru spintronica supraconductoarelor bazate pe superconductoare spin-valve. Proprietățile termice ale nanofirelor segmentate sunt analizate în ceea ce priveşte aplicațiile termoelectrice. Descoperirile recente în producția șablon a nanocompozitelor sunt de asemenea, revizuite, cu accent special pe tehnologiile de formare asistată șablon de nanotuburi de metal. Sunt prezentate câteva elemente legate de prelucrarea fluxului de material abraziv (AFM), în special starea elementelor de artă ale sistemelor tehnologice şi construcția de echipamente. Cartea este scrisă pentru cercetători în domeniul științei materialelor, nanotehnologiei, doctoranzi și studenţii absolvenţi.”
http://www.springer.com/gp/book/9783319301976?wt_mc=ThirdParty.SpringerLink.3.EPR653.About_eBook
   Volumul cuprinde o colecție de articole a cercetătorilor care lucrează în domeniul nanotehnologiei și nanomaterialelor. Structurată în 18 capitole oferă o imagine de ansamblu asupra progreselor recente în dezvoltarea de filme subţiri, materiale nanostructurate și nanocompozite cu o analiză detaliată a tehnologiilor de preparare, proprietăți și diverse aplicații ale materialelor și structurilor de dispozitiv. Cele mai multe capitole conțin studii aprofundate legate de o anumită problemă nanomaterială. Fiind adresată cercetătorilor, cartea este utilă, de asemenea, doctoranzilor și studenților specializați în disciplinele legate de nanotehnologii și nanomateriale. Capitolele sînt grupate în trei părți: prima parte se concentrează pe pregătirea și caracterizarea filmelor subțiri, a doua - pe nanomateriale magnetice, iar a treia se ocupă de materialele compozite.
Lucrarea va fi un instrument de referință pentru o comunitate științifică largă, precum și pentru bibliotecile universitare și instituțiile de cercetare.