Lansare de carte

 

Evenimente [2 aprilie 2016] <<<

Lansare de carte

   În data de 2 aprilie, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Ştiinţifice, a avut loc lansarea „Dicţionarului enciclopedic de pedagogie, volumul I, al prof. univ. dr. Sorin CRISTEA de la Universitatea ,,Spiru Haret” din Bucureşti. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte în parteneriat cu Biblioteca Şiinţifică.
Rectorul Ion Gagim a venit nu numai cu un mesaj de salut dar şi cu o invitaţie adresată atît studenţilor cît şi profesorilor de a cerceta, lectura dicţionarul ca fiind unul de căpătîi în lucrul de zi de zi al profesorului şi al studentului.
   Decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte, Dr. Lora Ciobanu, moderatoarea evenimentului, a vorbit despre gradul de utilitate a dicţionarului pentru Facultate cît şi pentru întreaga comunitate academică. A făcut trimitre la cele 27 de cărţi ale autorului Sorin CRISTEA, la preocupările sale constante care s-au concentrat în cele cinci cărţi despre reformă, apărute în intervalul a 20 de ani, cel mai recent volum realizat împreună cu doctoranzii săi fiind „Reforma învăţământului între proiectare şi realizare” (2012), cît şi despre Dicţionarul lansat.
   Despre Dicţionarul enciclopedic de pedagogie, volumul I au vorbit dr. Elena Zolotoriov, dr.Tatiana Şova, drd. Veronica Rusov, dr. Ilie Nasu, masteranzi şi studenţi. Vorbitorii au subliniat în discursurile sale importanţa şi necesitatea apariţiei unui astfel de dicţionar, precizînd şi punînd accentul pe conceptele pedagogice, sistematizate cu ajutorul primelor trei litere din alfabet, în peste 800 de pagini, angajate fiind două scopuri generale, reconstrucţia epistemologică a conceptelor pedagogice din dicţionarele anterioare şi cristalizarea unor noi concepte.
   În cadrul evenimentului Valentina Topalo, şefa Centrului Manifestări Culturale a prezentat expoziţia „Omul reformei în educaţie: Cristea Sorin, doctor habilitat, profesor universitar”. Printre documentele expuse în expoziţie s-au menţionat Dicţionarele profesorului universitar, doctor Sorin CRISTEA, volumul ,,Fundamentele pedagogiei” care a obţinut Premiul Academiei Române , publicat fiind de Editura Elsivier în Access Deschis în baza de date Science Direct în anul 2015, cît şi despre articolele publicate în revista Pro Didactica, rubrica specială ,,Dicţionar”, începînd cu anul 2003.
La lansare au participat cadre didactice, bibliotecari, studenţi.