Manifestări de Informare desfăşurate în Biblioteca Ştiinţifică USARB pentru marcarea Zilei Europene a Siguranţei pe Internet.

 

Evenimente [9 februarie 2016] <<<

Manifestări de Informare desfăşurate în Biblioteca Ştiinţifică USARB pentru marcarea Zilei Europene a Siguranţei pe Internet.

Ediţia a XIII-a, Ziua Siguranţei pe Internet 2016, a avut ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a  tehnologiilor on-line şi telefoanelor mobile, mai ales de către adolescenţi.

În acest context, manifestările au fost concentrate la nivelul Liceului Teopretic Republican „Ion Creangă” din Bălţi. 180 de elevi, au participat la activităţi interactive şi de informare : expoziţii, videoclipuri, prezentări privind website-ul şi blogul Bibliotecii Ştiinţifice, discuţii, dezbateri în Clubul ONU Nord/Educaţie Civică Europeană. În cadrul manifestărilor bibliotecarii au vorbit despre riscurile utilizării internetului în mod iresponsabil şi excesiv. Au fost prezentate soluţii tehnice şi instrumente de control pentru riscul de victimizare, propuse fiind o listă de site-uri sigure şi programe pentru utilizarea computerului, a unei parole sigure.
Pentru protejarea adolescenţilor de pericolele generate de lumea Internetului, participanţilor li s-au distribuit materialele promoţionale ,,Siguranţa ta on-line, depinde te tine!”