Donaţie de cărţi şi reviste

 

Evenimente [2 februarie 2016] <<<

Donaţie de cărţi şi reviste

   O nouă donaţie de carte din cadrul Proiectului Parteneriatul cu Moldova de la Universitatea din Landshut în cooperare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) şi Compania Draexlmaier. Donaţia include 88 exemplare cărţi în 35 de titluri în limba germană din domeniile: tehnică, management, limbă, literatură. Documentele vor fi instrumente de lucru al studenţilor, masteranzilor, cadrelor didactice de la Facultatea Filologie şi Facultatea Ştiinte Reale, specialitatea Inginerie şi Management în transport auto.

Institutul Cultural Român, Filiala “Mihai Eminescu” din Chişinău, director Academicianul Valeriu MATEI, a felicitat cu Crăciunul comunitatea academică USARB printr-o donaţie de 66 cărţi pe diverse domenii de cunoaştere şi 55 de reviste: Lettre Internationale, Euresis, Plural, Glasul Bucovinei, apariţia cărora este susţinută de ICR.

Publicistul şi marele bibliofil Iulius POPA a dăruit Bibliotecii Ştiinţifice USARB 27 de cărţi în limba engleză şi română din domeniile de lingvistică, literatură şi psihologie.

Elena ZOLOTAREV, conf. univ., dr. a oferit Bibliotecii 66 cărţi din biblioteca personală, cu precădere în domeniu pedagogiei.

Colecţia Wilhelmi, inaugurată în 2004, a fost completată recent cu 23 exemplare de carte în valoare de 5 075,00 lei, oferită de fondatorul Thomas WILHELMI, Dr., profesor la Universitatea din Heidelberg, Germania.

   Valeriu CAPCELEA, conf. univ. dr. împreună cu fratele său Arcadie CAPCELEA, dr conferenţiar cercetător au donat bibliotecii un set deosebit de Opere complete illustrate în 11 volume (+CD) ale lui Vladimir Vîsoţki (Владимир Высоцкий. Иллюстрированное собрание сочинений в 11 томах (+11CD)). O ediție unicală apărută la editura Amfora din Saint-Petersburg în anul 2012. Unicitatea acestei ediţii constă în faptul că textul poeziilor a fost tipărit nu prin transcrieri de fonogramă, ci după manuscrisele lui Visoțki şi nu au fost cuniscute anterior de public. Toate poemele sînt însoțite de comentarii detaliate. În fiecare volum sînt publicate mai mult de o sută de fotografii rare din colecții personale și ale Muzeul Visoțki . La realizarea acestui proiect au participat fiul poetului, Nikita Visoțki , personalul Muzeului de Literatură, colecţionari bine cunoscuţi și fotografi. Fiecare volum are anexat un disc cu cîntece interpretate de V. Vîsoţki.
Fratii Valeriu şi Arcadie CAPCELEA au oferit bibliotecii şi Opera lui B.P. Hasdeu ediție integrală în 16 volume apărută la Editura Ştiinţa (Chișinău) în colecția literară „Moștenire”.