Donații de carte

 

Evenimente [noiembrie 2015] <<<

 

Donații de carte

Valeriu CAPCELEA
  
Valeriu CAPCELEA, doctor habilitat în filozofie, conferenţiar universitar, Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi a donat Bibliotecii Științifice USARB lucrarea „Dialogul civilizațiilor: etică, educație libertate și responsabilitate într-o lume în schimbare”, Ch. 2015. Volumul include comunicările științifice ale oamenilor de știință, doctoranzilor, cercetătorilor și gînditorilor din diferite țări prezentate în cadrul Conferinței „Dialogul civilizațiilor: etică, educație libertate și responsabilitate într-o lume în schimbare”.

Fridrun RINNER
Biblioteca Ştiinţifică USARB a primit recent o nouă donație, oferită de Fridrun RINNER, profesor emerit la Universitatea Aix-Marseille. Donația include 57 de cărți despre literatura franceză în limba germană, culegeri de esee, istoria și tradițiile literaturii germane, nuvele. Documentele vor intra în pachetul instrumentelor de lucru al studenţilor de la Facultatea de Litere.

Valeriu CABAC
Profesorul Valeriu CABAC a oferit în dar lucrarea autorilor: Gh. Ciocanu, I. Goian, V. Marin, „Teoria numerelor”, Chișinău 2013. O carte despre teoria numerelor care este unul din cele mai vechi, interesante și chiar atractive compartimente ale matematicii. Prezenta lucrare este adresată în primul rînd studenților de la Facultatea de Științe Reale, Economice şi ale Mediului, profesorilor și tuturor celor pasionați de matematică.

C
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare
Colecţia Bibliotecii s-a completat cu o valoroasă donaţie de carte venită prin Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Donaţia include cărţi în limba română și engleză din diferite domenii: management, ştiinţe sociale, istorie. Lucrările în număr de 57 vor deveni instrumente de lucru utile pentru studenții şi cadrele didactice USARB.