Donaţiile lunii noiembrie

 

Evenimente [noiembrie 2015] <<<

 

Donaţiile lunii noiembrie

Tatiana ȘCERBACOVA
Recent, Biblioteca Științifică USARB a primit în dar de la Tatiana ȘCERBACOVA, lector superior univ., la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi volumul Jahrbuch der Deutschen aus Bessarabien: Heimatkallendar 2016, 67. Jahrgang - un anuar al germanilor din Basarabia care mărturisește despre problemele germanilor pe teritoriul Basarabiei. De asemenea, Dumneaei a transmis cartea autorului Victor Ladaniuc Rămâne cum va fi: răvașe de dragoste, Chișinău 2015.

Elena GUPALOVA
Elena GUPALOVA, doctor în ştiinţele artei, conf. univ. a donat Bibliotecii Ştiinţifice USARB două cărți din domeniul artei muzicale: Ludmila Șcitova „Pagini lirice: Album de piese pentru pian destinat copiilor și adolescenților”, Chișinău: Pontos, 2015 și „Валдхорновата романтика в XX век”, Plovdiv, 2010. Publicațiile conţin albume de piese pentru pian destinate studenților de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte, precum şi elevilor Colegiului şi Liceului Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălţi, profil Arte.

Maria BACIU
Maria BACIU, profesor de limba şi literatura română, membru al Uniunii Scriitorilor din România, poet, scriitor, dramaturg a donat Bibliotecii USARB 33 cărți în 7 titluri. Volumele includ proză, poezii pentru copii și vor fi utile cititorilor pasionaţi de lectură.

Igor COJOCARU
Recent, Biblioteca Științifică USARB a primit în dar de la Igor COJOCARU, dr. conf. la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, 24 de cărți despre raporturile dintre Stat și societatea civilă în Republica Moldova, activități nemilitare ale organizației tratatului Antlanticului de Nord, securitatea națională, politica externă, activități civice.

Vitalie RUSU
Vitalie RUSU, dr. conf. univ., Facultatea de Drept și Științe Sociale, a completat colecţia Bibliotecii USARB cu 2 lucrări în patru exemplare în domeniul dreptului: „Ghidul avocatului care acordă asistență juridică garantată de Stat copiilor victime și martori în procesul penal”, Chișinău 2015. Această lucrare constituie un ghid metodologic destinat, în primul rînd avocaților specializați în acordarea asistenței juridice garantate de stat în cauzele care implică copii, dar care poate fi util și pentru orice alt jurist profesionist interesat de specificul acordării asistenței juridice copiilor aflați în conflict cu legea. Victor Zaharia, Vasile Rotaru „Standarde de calitate ale actinităților avocaților pe cauzele penale cu implicarea copiilor martori ai infracțiunilor ”, Chișinău 2015. Acest document conține un set de standarde aplicabile activității avocaților, destinate să protejeze drepturile și interesele legitime ale copiilor martori.

Valeriu PASAT
Biblioteca Științifică USARB a intrat în posesia a 8 cărți din domeniul istoriei, venite din partea dlui Valeriu PASAT, dr. habilitat în istorie, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei. Documentele vor intra în pachetul instrumentelor de lucru al studenţilor, masteranzilor, cadrelor didactice de la Facultatea de Drept și Științe Sociale.

Ala Cuțulab
Colecţia de carte a Bibliotecii Ştiinţifice USARB s-a completat cu o donaţie venită din partea Alei CUȚULAB, asistent universitar USARB. Lucrarea „Охрана окружающей среды: Приоритеты европейской интеграции для Молдовы”, editura Eco-TIRAS, Chișinău 2015 şi are menirea de a iniția cititorii cu responsabilitatea Republicii Moldova în domeniul ocrotirii mediului.