Donaţiile lunii august

 

Evenimente [18 august 2015] <<<

 

Donaţiile lunii august

Donaţie din cadrul Proiectului Parteneriatul cu Moldova de la Universitatea din Landshut în cooperare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) şi Compania Draexlmaier
Colecţia de carte a Bibliotecii Ştiinţifice USARB s-a completat cu o donaţie reprezentativă din cadrul Proiectului Parteneriatul cu Moldova de la Universitatea din Landshut în cooperare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) şi Compania Draexlmaier. Donaţia include 113 cărţi şi 18 documente electronice în limba germană din diverse domenii: tehnică, management, literatură. Documentele vor intra în pachetul instrumentelor de lucru al studenţilor, masteranzilor, cadrelor didactice de la Facultatea Filologie şi Facultatea Ştiinte Reale, specialitatea Inginerie şi Management în transport auto.


Donaţie de la Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova
Recent, Biblioteca Științifică USARB a primit în dar de la Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova lucrarea „Руководство по диалогу: доверие и идентичность”, Сейны 2015. Volumul conţine trei compartimente. Prima parte prezintă tipuri de gîndire despre dialog ca spațiu, o privire la nivel global a dialogul intercultural și eșecul multiculturalismului în societăţile de Vest. În a doua parte sînt descrise problemele legate de istoria și identitatea de grup etnic. Compartimentul trei include alte aspecte privind dialogul intercultural. În cadrul textului se conţin succinte biografii ale gînditorilor, descrierea ideilor şi evenimentele istorice specifice fenomenul dialog.

Achiziţii noi în colecţia Bibliotecii Ştiinţifice USARB
Biblioteca Ştiinţifică USARB a intrat în posesia a 304 de cărţi primite prin intermediul achiziţiilor recente. Documentele vor completa colecţiile de carte românească pentru necesităţile de studiu şi cercetare ale studenţilor, cadrelor didactice şi bibliotecarilor universitari bălţeni şi incud: Dicţionarul limbii române în 19 volume, enciclopedia istoriei universale, dicţionar de istorie, dicţionarul domnilor Ţării Româneşti şi al Moldovei, cursuri de criminalistică, lucrări despre finanţe internaţionale, relaţii publice, comunicare media, istoria psihologiei, marketing financiar-monetar, metodici de predare a limbii engleze, ecoturism, atlase geografice, literatură artistică, jocuri şi diverse activităţi în imagini pentru copii.


Donaţie de carte de la Institutul pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor Fundamentale ale Omului
Recent, Biblioteca Ştiinţifică USARB a primit o donaţie importantă de la Institutul pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor Fundamentale ale Omului. Lucrarea Reforma sectorului justiţiei în Republica Moldova: concepte teoretico-ştiinţifice, standarte internaţionale, Chişinău: Lexon-Prim, 2015 este o cercetare ştiinţifică recomandată pentru publicare de către Institutul pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor Fundamentale ale Omului. Cercetarea ştiinţifică desfăşurată de autorul Ivan UNGUREAN, reprezintă acea implicare activă în procesul public de analiză şi planificare strategică, contribuind la fortificarea rolului şi locului statului în asigurarea legalităţii, securităţii juridice, interzicerii arbitrarului şi egalităţii în faţa legii.

Donaţie de la Ambasada Chinei
Recent, Biblioteca Științifică USARB a primit în dar de la Ambasada Chinei un set de 6 documente electonice în limba chineză cu subtitre în limba rusă. CD-urile conţin o serie de filme de scurt metraj care oferă spectatorilor informaţii despre arhivele armatei japoneze. Confesiunile dezvăluie crimele comise de militarismului japonez în China. Invadatorii japonezi au masacrat, capturat şi înrobit poporul chinez, au fabricat şi folosit arme chimice şi bacteriologice, au efectuat experimente pe corpuri umane vii, au recrutat femei de confort, au violat, au jefuit, au distrus oraşe şi sate, au comis o serie de acţiuni care încalcă legile internaţionale şi principiile umanitare, depăşind latura morală a omenirii.