Donaţiile lunii aprilie

 

Evenimente [17 aprilie 2015] <<<

 

Donaţiile lunii aprilie

Aliona BRIŢCHI, asistent universitar la Catedra ştiinţe ale educaţiei USARB şi Larisa SADOVEI, doctor, conferenţiar universitar, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău au transmis pentru colecţia Bibliotecii universitare din Bălţi lucrarea: „ Învăţămîntul simultan: note de curs pentru studenţi în procesul de formare iniţială şi continua”, Chişinău 2014. Lucrarea în 5 exemplare constituie un suport didactic elaborat în sprijinul cadrelor didactice care îşi realizează activitatea concomitent cu două, trei sau patru clase în funcţie de numărul elevilor. Tematica acoperă problematica învăţămîntului simultan cu subiecte teoretice, completate cu activităţi de învăţare, generatoare de cunoştinţe şi aplicaţii în domeniu.


Biblioteca Ştiinţifică USARB a intrat în posesia a cinci cărţi din domeniul chimiei venite prin donaţie de la în Biblioteca Centrală a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Documentele vor fi un suport didactic util pentru studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea de Ştiinţe Reale, Economice şi ale Mediului.

Colecţia Bibliotecii Ştiinţifice USARB s-a completat cu o donaţie de carte oferită de către Olesea JUFLEAC, absolventa Facultăţii de Litere USARB. Din recenta donaţie fac parte cărţi de studiere a limbii germane pentru începători şi pentru cei ce au uitat structurile de bază a limbii germane, gramatică, poveşti, zicători, cîntece, manuale pentru clasele primare. Lucrările sînt în limbile germană, rusă şi vor fi utile studenţilor ce studiază limba germană.


Mulţumiri Doamnei Lora CIOBANU, doctor în pedagogie, conferenţiar universitar USARB, pentru donaţia lucrării: „Metodica predării obiectului ştiinţe în clasele primare”, Bălţi 2014. Lucrarea prezintă o abordare modernă a procesului de predare – învăţare – evaluare a conţinuturilor la obiectul ştiinţe în ciclul primar, fiind destinat studenţilor specialităţii „Pedagogie în învăţămîntul primar” şi învăţătorilor claselor primare.