Donațiile lunii decembrie

 

Evenimente [17 decembrie 2014] <<<

 

Donațiile lunii decembrie

Mulţumiri mari Doamnei Daniela GIFU, licenţiată în fizică, doctor în filosofie, cadru didactic al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, care completează sistematic colecţia de carte ce-i poartă numele în Biblioteca Ştiinţifică USARB.


Constantin SASU profesor, doctor la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, autor şi co-autor a numeroaselor cărți, deținător a Premiul Fondului Literar pentru cartea Inteligență Marketing Plus, a donat Bibliotecii Științifice USARB 10 cărți din domeniul Marketing-ului. Lucrările demonstrează cum pot reuși întreprinzătorii, precum și cum pot să-i ajute să se decidă, pe cei ce nu s-au convins încă dacă a lucra pentru alcineva este mai preferat decît de a-și asuma responsabilitatea luării tuturor deciziilor de unul singur. Prin comunicare se ajunge la comunitate, adică la înțelegere, colaborare și prețuire reciprocă. Mulţumi mult Domnului Profesor C. SASU pentru aceste lucrări , care vor deveni instrumente de lucru  utile pentru studenții şi cadrele didactice de la Facultatea de Drept și Științe sociale.

Profesorul Valeriu CABAC a bucurat comunitatea universitară cu încă 2 titluri de carte în 10 exemplare, cu precădere din Proiectul Tempus. Setul de carte cupinde lucrările:

  • Aplicații generice: (suport de curs) / Tatiana Chiriac. -Ch. :  Continental Grup , 2014. Suportul de curs este structurat în 3 module, anexe și resurse bibliografice. Fiecare modul conține cîte un set de lucrări de laborator, care conține descriere succintă a opțiunilor de lucru necesare la elaborarea și editarea documentelor, activități practice de învățare propuse pentru lucrul individual la calculator.
  • Geometrie analitică în plan / Laurențiu Calmuțchi, Dorin Afanas, Mitrofan Cioban. -Ch. : UST , 2014. Această lucrare a fost editată cu sprijinul Comisiei Europene.

Felicitări şi sincere mulţumiri  Doamnei Natalia GAȘIȚOI, lector superior, dr. la Catedra de matematică și informatică a Universităţii de Stat ˵Alecu Russo” din Bălţi, pentru donaţia lucrării Analiza complexă: Curs universitar / Natalia Gașițoi. -Iași : PIM , 2014.

În această carte sînt prezentate noțiunile și teoremele de bază ale unității de curs Analiza Complexă, predată studenților de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, specializarea Matematică și Informatică, în anul doi de studii. Lucrarea de față ar putea fi utilă tuturor studenților, programul de formare al cărora prevede cursul de Analiză complexă. În cele șapte capitole ale cărții sînt cuprinse rezultatele de bază din teoria funcțiilor de o variabilă complexă. Sînt descrise noțiunile referitoare la numerele comlexe, planul comlex și compactificarea lui. Cartea conține, de asemenea, exerciții și probleme pentru lucrul independent.


Recent, Biblioteca Științifică USARB a primit în dar de la Veaceslav PÎNZARI, conf. univ., dr. la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi  lucrarea Ghid practic de elaborare a strategiilor raionale de dezvoltare socio-economică = Practical guide for the elaboration of district socio-economic development strategies / IDIS Viitorul ; elab.: Liubomir Chiriac, Angela Secrieru, Ion Tornea. -Ch. : [S.n.] , 2014. În acest ghid sînt descries, în detaliu, etapele și pașii planificării strategice participative, fiind examinate exemple concrete, pentru o mai mare claritate și o bună înțelegere a acestora. Ghidul se adresează tuturor celor de la care se așteaptă să genereze idei, să ia decizii la implementarea și evaluarea strategiilor.