În şedinţa de profesionalizare au fost diseminate informaţii de la recentele reuniuni naţionale în domeniul biblioteconomiei

 

Evenimente [12 noiembrie 2014] <<<


În şedinţa de profesionalizare au fost diseminate informaţii de la recentele reuniuni naţionale în domeniul biblioteconomiei


Lina Mihaluţa, director adjunct BŞ USARB, a relatat despre participarea la Conferința anuală a ABRM Biblioteci puternice – comunități puternice , desfăşurată pe 5 noiembrie 2014 la Biblioteca Științifică Centrală Andrei Lupan” a Academiei de Științe a Moldovei.

Programul Conferinţei a inclus: discursul Dnei Pam Sandlian-Smith, director al Bibliotecii Anythink, SUA Biblioteca conector comunitar; Bibliotecile și demersurile de advocacy pe agenda ABRM, Mariana HARJEVSCHI, președinte, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova; comunicări în cadrul Panel 1. Cultura parteneriatelor instituționale: proiecte și initiative; Panel 2. Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova – platformă de dezvoltare și innovare; sesiunea de discuţii pe marginea Codului Deontologic al Bibliotecarului din Republica Moldova, modificării Statutului Asociaţiei Bibliotecarilor din Republica Moldova; rezultatele concursului de fotografii Eu susţin Accesul Deschis”.

Biblioteca Ştiinţifică a intrat în posesia Diplomei ABRM, Programului EIFL OA-Moldova pentru participarea la expoziţia-concurs de fotografii Eu susţin Accesul Deschis”.

Au fost difuzate publicaţiile de specialitate ale ABRM: Revista ABRM nr.2, 2013, nr.1, 2014, ABRM Info nr.3-4, 2014

Elena Harconiţa, director BŞ USARB a venit cu informaţii de la Seminarul Naţional  al cercetătorilor din sistemul national de biblioteci Cercetarea şi dezvoltarea în cîmpul biblioteconomiei-baza integrării şi cooperării naţionale şi internaţionale” care a avut loc la Biblioteca Naţională a RM, sala de Arte, pe 10 noiembrie 2014.

Seminarul a fost organizat în contextul Zilei Internaţionale a Ştiinţei, consemnată anual pe 10 noiembrie.