141029a

 

Evenimente [29 octombrie 2014] <<<

Lansare de carte


La 29 octombrie în Sala de conferinţe a Bibliotecii Ştiinţifice USARB au fost lansate volumele:Teroarea stalinistă în Basarabia,Românii în gulag de Anatol Petrencu, profesor universitar  şi istoric, „Stalin mi-a furat copilăria de Boris Vasiliev, profesor din Sărătenii Vechi, Teleneşti

În  aceste lucrări  au fost adunate  mărturiile oamenilor,  astăzi  de vîrsta a treia , care pe atunci erau copii  şi  au suferit deportarea. Autorii Petrencu, Anatol şi Boris Vasiliev au  vorbit  despre  nume cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar cu destine tragice, aspre şi  neîndurătoare. 

N. Leahu, conf.univ.dr în filologie, A. Moraru, lector-superior, M.Curtescu, conf. univ. dr.în filologie, L. Pădureac  conf. univ.dr. în istorie şi-au exprimat părerile despre cărţile lansate.

Evenimentul, la care au participat  studenţi, cadre didactice,  bibliotecari,  a fost moderat de D.Vrabie, conferenţiar universitar, dr. în filologie. V. Topalo, şefa Centrului Manifestări Culturale, a prezentat expoziţia de documente: „Memorii spirituale basarabene”.