141027a

 

Evenimente [ octombrie 2014] <<<

 

Donațiile lunii octombrie

În favoarea colecţiei Bibliotecii USARB cu tematică din domeniul informaticii vin donaţiile recente din partea dr.  Lenuţa ALBOAIE de la  Universitatea ,,Al. Ioan Cuza" din Iaşi, România şi Daniel BULEU, manager al  Embarcadero Technologies, România. Donaţia cuprinde 15 documente  foarte valoroase, editate în anii 2002-2011.

 

 

Publicistul Iulius POPA, corespondent al săptămînalului Literatura și Arta, a donat Bibliotecii Științifice cartea „COLUMNA ȘI DURERILE NOASTRE”, Chişinău 2014. Iulius POPA a selectat pentru acest volum reprezentativ „pledoariile din datele și anii 1988 – 2014, în care le-a scris și le-a dat în vileag.” Iulian FILIP spune despre autor: „E un portret dinamic de om implicat în toate cîte ni se întîmplă, în toate cîte le întîmplăm.”

 

 

O nouă donație pentru Biblioteca USARB vine din partea Universității Jagiellonski din Krakow. Cartea „Le petit prince et les amis au pays des traductions este o lucrare dedicată Doamnei profesor de Lingvistică Urszula Dambska – Prokop pentru a reaminti meritele sale științifice. În acest volum sînt prezentate un număr considerabil de contribuții  la lucrarea Le Petit Prince. Autorii atrag atenția la diferitele probleme în traducerea textului și fac o comparație cu traducerile în alte limbi străine.