141014a

 

Evenimente [14 octombrie 2014] <<<

Centrul de Informare şi Documentare privind NATO


La 14 octombtie 2014, în Centrul de Informare şi Documentare privind NATO a fost organizată lecţia publică cu genericul  Rolul NATO în asigurarea păcii şi securităţii. Definirea unui parcurs pentru relaţia Republica Moldova - NATO şi masa rotundă Percepţia NATO în Republica Moldova: Între mit şi realitate, cu participarea Alei Roşca, profesoără ştiinţele politice la  Universitatea New Orleans, USA, Elenei Mârzac, Director CID NATO în Moldova şi a reprezentanţilor  NATO: James Mackey, şeful Departamentului de Integrare, Parteneriat şi Cooperare Euro-atlantică şi Krisztian Meszaros, ofiţer în cadrul Departamentului de Integrare, Parteneriat şi Cooperare Euro-atlantică, Divizia Afaceri Politice şi Politici de Securitate.

Conferinţa  face parte din seria de prelegeri publice organizate în Regiunea de Nord a ţării în cadrul proiectului Security for Youth, implementat de către Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova.

 Au fost proiectate filme despre istoria Alianţei Nord Atlantice, cronica siguranţei spaţiului aerian, concepte explorate privind conflictele cibernetice. La aceste activităţi au participar studenţi, cadre didactice, bibliotecari, ONG-uri studenţeşti, mass-media regională.

Reprezentanţii  NATO au manifestat interes pentru  Biblioteca Ştiinţifică USARB care a fost prezentată de către Elena Harconiţa, Director BŞ USARB. Musafirii şi-au lăsat impresiile în Cartea de Opinii şi sugestii.

„M-a impresionat Biblioteca și cei care se dedică lucrului Bibliotecii. Am primit placerea discutînd cu studenții.”
James Mackey, Cartierul NATO, Brussels

 

 

Scrisoare de mulțumire de la Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova
Information and Documentation Centre on NATO in Moldova

Str. Bănulescu Bodoni 2A, Chişinău, Republica Moldova, MD 2009
Web: www.nato.md

 Doamnei Elenei HARCONIŢA, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi

Simată Dnă HARCONIŢA,

Centrul de Informare și Documentare privind NATO vă mulțumește pe această cale  pentru aportul Dvs. și implicarea promptă în desfășurarea mesei rotunde din data de 15 octombrie cu participarea dlor James Mackey și Kristian Meszaros.
Echipa Centrului și ofițerii NATO vă sînt recunoscători pentru sprijinul pe care ni l-ați acordat și apreciem foarte mult nivelul înalt de  organizare a evenimentului, care a fost unul de interes și reușit în același timp.
Vă rugăm să primiți această dovadă a considerației noastre pentru efortul depus de către Dvs și sperăm să continuăm colaborarea într-un viitor cît mai apropiat.
Găsiți, vă rog anunţul despre activităţile petrecute de către Centrul de Informare şi Documentare NATO din Moldova în perioada 14-15 octombrie şi vom aprecia foarte mult dacă veţi plasa pe pagina Universităţii şi veţi destribui în mass-media această noutate.
http://nato.md/cgblog/741/Discutii-publice-despre-Perceptia-NATO-in-Republica-Moldova-intre-mit-si-realitate
Pentru mai multe detalii ne puteţi găsi la nr. de tel.: +373 22/ 577 824 sau pe adresa electronică  info@nato.md