140925

 

Evenimente [25 septembrie 2014] <<<

 

În cadrul orei de profesionalizare, Valentina Topalo, şef Centru Manifestări Culturale, CD ONU, EUI a relatat despre participarea la Scoala NATO pentru reprezentanții punctelor de contact ale CID NATO din Moldova, pe data de 15 și 16 septembrie, la Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Chşinău: http://nato.md/cgblog/709/coala-NATO-pentru-reprezentan-ii-punctelor-de-contact-ale-CID-NATO-in-teritoriu
Pe parcursul celor două zile reprezentanții punctelor de contact din Bălți, Cahul,Taraclia, Comrat, ș.a. au participat la un număr de lecții publice cu genericul Cooperarea RM – NATO în domeniul securităţii şi apărării, susținut de reprezentantul de la Ministerul Apărării, lecţie publică‚ NATO Wales Summit Decisions sau Prezentarea activităţii CID NATO de Elena Mârzac, Director CID NATO în Moldova și Patricia Zghibarţa, Director de Programe, CID NATO în Moldova.
Reprezentanții punctelor de contact ale CID NATO în regiuni au luat parte la inaugurarea Punctului de Informare privind NATO din cadrul ULIM, s-au întîlnit cu delegația NATO de la Cartierul General al NATO și au participat la Clubul de Presă “Parteneriatele NATO si Republica Moldova”.

Pe data de 26 septembrie începînd cu anul 2001 în întreaga Europă se sărbătoreşte Ziua Limbilor Europene, eveniment ce încurajează plurilingvizmul şi cooperarea interculturală. În cadrul Manifestărilor culturale dedicate Zilei Internaţionale a Limbilor Europene în incinta sălii de lectură nr.4 Documente în limbi străine a fost organizată expoziţia de carte Comunicarea fără frontiere, la care au fost expuse în jur de 200 documente în 12 din cele 24 limbi cu statut oficial în Europa. Expoziția a fost prezentată de Lilia Ababii, bibliotecar principal, sala de împrumut nr.4 Documente în limbi străine.