130424a

 

Evenimente [10 decembrie, 2013] <<<

 

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

În cadrul Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, Clubul ONU NORD / Educaţie Civică Europeană a USARB a găzduit Catedra de Drept a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale cu un seminar unde s-a pus în discuţie eliminarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor şi drepturile omului, fiind unul dintre Obiectivele de bază ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, misiune urmărită de la fondarea sa.

Studentele: Carabulea Irina, Căpăţînă Livia, Panciuc Rima, Cioclea Ina, Cumpătă Carolina, Leahu Daniel, ghidaţi / supervizaţi de profesoara Ţarălungă Victoria, dr. în drept au prezentat comunicări privind prevenirea şi combaterea violenţei prin creşterea gradului de conştientizare a diverselor tipuri de violenţă, dezrădăcinarea acestui flagel, aplicarea mecanismelor disponibile de prevenire şi combatere la nivel comunitar, naţional şi internaţional.

Seminarul a fost susţinut de expoziţia cu genericul:10 decembrie - Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, prezentată de Topalo Valentina şefa CD a ONU. 70 de volume inserate in expoziţie este numai un segment din colecţia totală a CD a ONU privind drepturile omului, semn al recunoaşterii drepturilor omului ca valooare universală.

Galeria FOTO