130424a

 

Evenimente [8 octombrie, 2013] <<<

 

În cadrul Zilelor Bibliotecii Ştiinţifice USARB Sala de lectură Ştiinţe Socioumanistice şi economice a găzduit lansarea cărţilor: ION  PELIVAN: Părinte al mişcării naţionale din Basarabia de Ion Constantin, Ion Negrei, Gheorghe Negru; Lipoveanul, un fenomen basareabean în Duma de Stat a Imperiului Rus de Andrei Grosu; Молдавский Великороссю Бессарабский феномен в государстевенной Думе Российской Империи de A. R. Grosu.

Au participat autorii lucrărilor: Ion Negrei, Gheorghe Negru, Andrei Grosu,Mircea Ciobanu, directorul editurii Ştiinţa, studenţi, cadre didactice de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe sociale, bibliotecari. Lansarea a fost moderată de doamna Lidia Pădureac, conf.univ., dr., catedra de Ştiinţe socioumane.

Elena Harconiţa, directoarea Bibliotecii Ştiinţifice USARB a rostit un mesaj  de salut, a vorbit despre instituirea invatamintului istoric la Bălti  în anul 1945.

Vorbitori: dr. Nicolae Cazacu, dr. Teo-Teodor Marşalcovschi, publicistul Iulius Popa, dr. Igor Cojocari.

Bibliotecii i-au fost donate cărţi şi reviste din domeniul istoriei pentru care exprimăm recunoştinţa  noastră  donatorilor.