130424a

 

Evenimente [7 octombrie, 2013] <<<

 

Pe data de 7 octombrie în incinta sălii de lectură nr.4 Documente în Limbi Străine a avut loc lansarea „Dicţionarului de termeni economici„ în 6 limbi (vol.I), elaborat prin Proiectul internaţional de cercetare ştiinţifică „Dicţionar poliglot de termeni„.

La lansare au fost prezenţi: Oxana Chira, lector universitar, doctorand, dr. Victor Schiba, conferenţiar universitar, Ala Sainenco, conferenţiar universitar, doctor în filologie, Irina Ciornaia, lector universitar, doctorand, Elena Harconiţa,  directoarea Bibliotecii, Nicoleta Colesnic, masterand precum şi profesori şi studenţi de la Facultatea de Litere.

Elena Harconiţa a venit cu un mesaj de salut dar şi cu o invitaţie adresată atît studenţilor cît şi profesorilor de a participa activ la numeroasele activităţi ce vor avea loc în Bibliotecă în perioada 07-12 octombrie în cadrul Zilelor Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo”, prilejuite de cea de a 68 – a aniversare.

Oxana Chira, în cadrul proiectului - revizor ştiinţific şi coordonare limbi (limba germană ) a vorbit despre cum a decurs procesul de lucru, modul de conlucrare dintre toţi participanţii la proiect.

În calitatea sa de referent ştiinţific în acest proiect, dr. Victor Schiba, conferenţiar universitar, a subliniat în discursul său importanţa şi necesitatea apariţiei unui astfel de dicţionar, punînd accentul pe numeroasele surse de referinţă cu care s-a lucrat, acestea fiind prezente în cadrul expoziţiei organizate de bibliotecari „Repere ştiinţifice” (45 documente).