120530a

Evenimente [1 iunie, 2012] <<<

De la 1 iunie 2012 în Biblioteca Ştiinţifică Universitară din Bălţi s-a deschis Sala de lectură virtuală a Bibliotecii electronice cu full-textele tezelor de doctor din colecţia Bibliotecii de Stat din Rusia http://diss.rsl.ru/ rezultat al conlucrării acestei biblioteci cu Fondul Interstatal de colaborare umanitară a ţărilor din CSI în baza proiectului „Sălile de lectură virtuale ale Bibliotecii electronice a tezelor de doctor a Bibliotecii de Stat din Rusia în bibliotecile naţionale şi universitare din ţările CSI” în cadrul mega-proiectului „Cupola Comuniunii: bibliotecile”.

Proiectul este creat pentru a asigura accesul la full-textele autoreferatelor şi tezelor de doctor recente şi retrospective din colecţia Bibliotecii electronice a tezelor de doctor a Bibliotecii de Stat din Rusia. La moment Biblioteca deţine peste 700 000 de full-texte ale tezelor de doctor şi autoreferatelor lor.

Biblioteca electronică a tezelor de doctor a Bibliotecii de Stat din Rusia este o şansă pentru mii de savanţi de a-şi realiza posibilităţile personale şi pe cele ale echipei de cercetare într-un aspect nou, de a-şi reforma concepţiile ştiinţifice, de a reduce costul cercetărilor ştiinţifice.

CONDIŢII: accesare şi printare full-texte integrale.

ACCESIBIL în Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.
Locuri licenţiate - 10: Mediateca – 4, Sala de lectură nr. 1 – 2, Serviciul Referinţe bibliografice – 2, CD al ONU – 2.
Posibilităţi de imprimare - numai în Mediatecă.

Contact: Tel./fax: + 373 0231 52445
e-mail: elena.harconita@mail.ru
e-mail: librunivusb@gmail.com
Site: http://libruniv.usarb.md