120503a

Evenimente [3 mai, 2012] <<<

În Clubul ONU NORD al Bibliotecii Ştiinţifice a fost prezentat de către experţii Ina Zglavuta şi Nicolae Zaharia cel mai mare proiect din sectorul energetic: Energie şi Biomasă în Republica Moldova. Este un proiect de 4 ani, implementat în 2011-2014. Bugetul total – 14,56 milioane Euro, acordaţi de Uniunea Europeană (14 mln Euro) şi PNUD Moldova (560,000 Euro). Până în 2014, peste 130 de comunităţi rurale vor dispune de sisteme sigure şi durabile de furnizare a energiei din biomasă, cu potenţial de replicare în toată ţara.  

Această activitate se înscrie în Planul de acţiuni al Centrului de Informare al Uniunii Europene al Bibliotecii Ştiinţifice. 

Au participat: studenţi, masteranzi de la Facultăţile Ştiinţele naturii şi Agroecologie, Psihologie şi Asistenţă Socială, bibliotecari şi profesori de la Universitatea de Stat "Aleco Russo" din Bălţi.

Organizatori: Elena Harconiţa, Director Biblioteca Ştiinţifică, dr. Maria Nicorici, Facultatea Ştiinţele Naturii şi Agroecologie, Valentina Topalo, şef Centru Manifestări Culturale.

Foto