120317

Evenimente [27 martie, 2012] <<<

23-25 martie 2012

Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) în parteneriat cu Biblioteca Ştiinţifică a organizat instruirea a 15 studenţi de la diferite facultăţi - viitori formatori de la Egal la Egal - Y-PEER în domeniul HIV/SIDA şi Sănătatea Reproductivă pentri tinerii de la Facultăţile Universităţii de Stat „Alecu Russo” şi Colegiul Pedagogic „Ion Creangă”.

Scopul trainingului a fost extinderea reţelei Y-PEER şi pregătirea unei noi echipe de voluntari Y-Peer care să activeze în campusul academic universitar, în municipiul Bălţi şi Nordul Republicii Moldova. În calitate de formator a fost Ana SUSARENCO, Coordonator al Retelei Educatorilor de la Egal la Egal. La acest training tinerii au învăţat să formuleze corect mesajele în domeniul educaţiei pentru sănătate, să depisteze subiectele de interes major şi să le prezinte într-o formă profesională.

Y-PEER, Reţeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal este o iniţiativă inovativă, complexă adresată tinerilor şi se află sub egida UNFPA, Fondul ONU Pentru Populaţie (www.unfpa.md). Y-PEER este o reţea compusă din mai mult de 500 de organizaţii non profit, neguvernamentale şi guvernamentale. Peste 5 000 de tineri din întreaga lume sunt membri ai acestei reţele. Ei lucrează în mai multe domenii ce ţin de sănătatea şi drepturile sexual reproductive ale tinerilor.

Foto