Evenimente >>> [26 octombrie 2011] <<<

Ziua Organizaţiei Naţiunilor Unite: lecţie publică.

În cadrul Zilele ONU la  Biblioteca  Ştiinţifică, la 26 octombrie 2011, orele 12:40 a avut loc lecţia publică ”Ziua Naţiunilor Unite” susţinută de Boris Gâlcă, Reprezentant adjunct UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie în Republica Moldova. Boris Gîlcă este specialist în planificarea familială, a înfiinţat mai multe reţele alternative de centre de sănătate a reproducerii pentru tineri şi femei în Republica Moldova. Din 2003 a fost coordonator de Programe al Fondului ONU pentru Populaţie în Republica Moldova. Este doctor în ştiinţe medicale, deţine titlurile de Magistru în Relaţii Internaţionale şi Magistru în Sănătatea Publică.

Reprezentant adjunct UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie în Republica Moldova Boris Gîlcă a fost salutat de către Valentina Priţcan, prorector pentru relaţii internaţionale şi integrare europeană.

În cadrul lecţiei publice Domnia  Sa a lansat în premieră la Balţi, Raportul „Starea Populaţiei Lumii 2011”- Oameni şi posibilităţi într-o lume de 7 miliarde. Foto

Pentru studenţi, cadre didactice, bibliotecari, oaspeţii Clubului ONU NORD a fost organizată expoziţia ”Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului”.

Şefa CD a ONU a prezentat comunicarea  în Power Point: CD a ONU-10 ani de activitate.
Organizatori şi coordonatori:Direcţia Bibliotecii Ştiinţifice, Valentina Topalo, şef CD a ONU

Reprezentantul adjunct UNFPA,Fondul ONU pentru Populaţie  în Republica Moldova, Boris Gîlcă a donat Bibliotecii Ştiinţifice un lot de carte. Foto.