Evenimente >>> [27 mai 2011] <<<

Lansarea cărţii „Între istorie şi judecata posterităţii” de Alexandru Budişteanu

    Vineri 27 mai, 2011, în Clubul Cărţii a avut loc lansarea cărţii Doctorului Arhitect, Alexandru Budişteanu în dialog cu Flori Bălănescu „Între istorie şi judecata posterităţii”,  editată de Academia Română, Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, Bucureşti, 2010.
    Despre carte şi activitatea laborioasă a autorului au vorbit: Teo-Teodor Marşalcovschi, dr. in istorie, Igor Cojocaru dr. în politologie, Facultatea de Drept,  Valentin Jitaru, lector superior, Facultatea Limbi Străine, Valentina Topalo, şefa Centrului Manifestări Culturale, CD a ONU, CI EUi.
    V. Topalo a prezentat expoziţia de documente Zbucium şi Creaţie; de fotografii  „Alexandru BUDIŞTENU, Doctor Arhitect, Doctor Honoris Cauza al Universtăţii de Stat „Alecu Russo”din Bălţi,  în Power Point.  Un mesaj de  felicitare si foto pentru aceasta expoziţie au fost furnizate de către inginerul Radu MOŢOC, secretarul Asociaţiei Pro Basarabia şi Bucovina, Filiala C. Negri” din Galaţi.
    Autorul a donat 2 exemplare pentru colecţia Bibliotecii, a relatat cîteva momente din biografia sa şi a semnat autografe pentru  studenţi, elevi, cadre didactice, bibliotecari.

„Această carte reprezintă o punte a bilanţului vieţii mele, în preajma aniversării mele de 83 de ani pe care o ofer ca un omagiu adus Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo”, sperînd ca să se încadreze în fondul atît de valoros al acestui focar de cultură al neamului nostru.
Cu multă dragoste şi recunoştinţă pentru sprijinul pe care această  bibliotecă mi l-a oferit constant”.

A.Budişteanu
26 mai 2011

„Cu toată dragostea şi respectul cuvenit pentru importanta Bibliotecă Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo”, din oraşul copilăriei şi adolescenţei mele - Bălţi, precum şi pentru cititorii, care beneficiază de această importantă vatră de cultură a neamului nostru.
Existenţa acestei Biblioteci este garanţia succesului în afirmarea culturii noastre”.

A. Budişteanu
26 mai 2011