Evenimente >>> [16 februarie 2011] <<<

În cadrul Clubului BiblioSpiritus, bibliotecarii au audiat a doua (prima vezi 2 februarie, 2011) conferinţă din ciclul Arta de a asculta şi înţelege muzica, susţinută de Academicianul Ion Gagim.
Exerciţiul de audiţie şi înţelegere a unei lucrări muzicale, Dans ungar de I. Brahms, a fost precedat de informaţia dlui profesor despre participarea sa, în ziua de 14 februarie, la două eve-nimente consacrate zilei de naştere a lui Gr. Vieru: lansarea cărţii Roua veşniciei şi Cele mai filosofice poezii a lui Gr.Vieru traduse în limba germană, la Biblioteca Naţională şi Sala cu Orgă, unde a evoluat corul pentru copii „Vocile Primăverii”, dirijor Ştefan Andronic, coautorul primei cărţi.
Distinsul muzicolog a reliefat contribuţia marelui poet Grigore Vieru la dezvoltarea literaturii şi muzicii române din Basarabia, numindu-l pe regretatul poet „Orfeul timpului nostru”.

            Evenimentul a finalizat cu prezentarea pe slid-uri a Bibliotecii Institutului de Muzicosophie din  Sankt-Peter, Germania, care a fost fundată de George Balan, muzicolog român cu renume internaţional. Foto