Evenimente >>> [1 februarie 2011] <<<
Conferinţa de diseminare a reuniunilor profesionale
Elena Harconiţa, directoarea Bibliotecii a promovat în cadrul şedinţei cu personalul Conferinţa de diseminare a reuniunilor profesionale: Masa rotundă Cunoştinţe fără frontiere prilejuite de aniversarea a zecea a înfiinţării Consorţiului eIFL Direct Moldova; Symposia Investigatio Bibliotheca, ediţia a 3-a, 2011 cu genericul: Confluenţe: cultura informaţiei, produse şi servicii, acces la resursele bibliotecii universitare. Prezentarea a fost axată pe Raportul de activitate a Consorţiului eIFL Direct Moldova din care fac parte 16 biblioteci, inclusiv Biblioteca universitară, a posibilităţilor de accesare a bazelor de date EBSCO, activităţile Consorţiului REM (Resurse Electronice pentru Moldova) programate pentru anul 2011. În cadrul mesei rotunde desfăşurate la Biblioteca Ştiinţifică ASEM, Preşedintele Consorţiului dr Silvia Ghinculov a decernat Bibliotecii Ştiinţifice Diploma de Excelenţă Pentru contribuţii la dezvoltarea Consorţiului eIFL Direct Moldova şi cu prilejul aniversării a zecea de la înfiinţarea Consorţiului eIFL Direct Moldova (25 ianuarie 2001) şi Diploma de Excelenţă Pentru contribuţii la dezvoltarea conţinutului digital şi Accesului Direct la Informaţie în cadrul Săptămânii Accesului Deschis 2010 (18-24 octombrie 2010). Diploma de excelenţă a fost decernată Valentinei Topalo, şef Centru Manifestări Culturale/CD ONU pentru contribuţii la dezvoltarea Consorţiului eIFL Direct Moldova şi cu prilejul aniversării a zecea de la înfiinţarea Consorţiului eIFL Direct Moldova(25 ianuarie 2001).
Şedinţa Symposia Investigatio Bibliotheca desfăşurată anual la DIB ULIM a cuprins rezultatele, performanţele Anului Biblioteconomic 2010 evidenţiate în comunicările bibliotecarilor ULIM. Invitatul special Ecaterina Zasmenco, BCU, Universitatea de Stat din Moldova a prezentat comunicarea Bibliotecile universitare în contextul anului 2010: repere analitico-sintetice. Un moment deosebit a fost lansarea monografiei biobibliografice Schimbarea de sine pentru schimbarea celorlalţi: In Honorem Ludmila Corghenci.
Este o lucrare elegantă şi sobră, o lucrare-omagiu dedicată Doamnei Ludmila Corghenci - personalitate binecunoscută în comunitatea profesională, care şi-a axat prodigiosul demers info-bibliotecar pe reliefarea importanţei cercetării ştiinţifice, prin abordarea unor teme majore de cercetare în managementul resurselor umane, formarea profesională continuă, cultura informaţiei etc. În cadrul şedinţei s-a desfăşurat video-conferinţa Repozitoriul instituţional: structură, conţinut, impact susţinută de către: Stephen H. Dew, PhD Collections & Scholarly Resources Coordinator, University Libraries of North Carolina at Greensboro - NC DOCKS: The Institutional Repository for the University of North Carolina at Greensboro.