Evenimente >>> [2 februarie 2011] <<<

În Clubul BiblioSpiritus, a avut loc o întâlnire excepţională cu distinsul muzicolog, Ion GAGIM, doctor habilitat, profesor universitar, academician-coordonator al Filialei-Bălţi a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, autor de studii/publicaţii inovatoare în domeniul muzicii, care se află şi  în colecţiile  Bibliotecii Congresului, fiind catalogate în  OPEN LIBRARY etc.

Ion Gagim este promotorul multiplelor conferinţe/prelegeri publice atît în ţară cât şi peste hotare (România, Rusia, Germania, Italia) cu ciclul de conferinţe-audiţii publice Arta de a asculta şi înţelege muzica.

În elocventul şi elevatul său discurs dl profesor s-a axat pe domeniile intereselor sale ştiinţifice precum: filosofia, psihologia, pedagogia muzicii, muzicologia, epistemologia. A fost prezentată activitatea sa de colaborator- ştiinţific al Institutului Musicosophia din Sankt Peter, Schwarzwald, Germania, în calitate de reprezentant de răsărit al acestui institut. Evenimentul a continuat cu lansarea lucrării monumentale Roua veşniciei. Mari compozitori ai muzicii universale în transcripţie pentru cor de copii pe versurile poetului Grigore Vieru, autori Grigore Vieru şi Ştefan Andronic, la care şi-a adus aportul Ion Gagim prin redactarea unor studii fundamentate. Lucrarea va fi lansată pe 14 februarie, în data zilei  de naştere a regretatului poet Grigore Vieru, în Sala cu Orgă, cu participarea Corului pentru Copii Vocile Primăverii, dirijor Ştefan Andronic.
Tema pentru acasă propusă participanţilor la prima şedinţă din acest an a Clubului BiblioSpiritus este studierea Efectului Mozart, următoarea întâlnire fiind stabilită pentru 09.02.2011.   

Evenimentul a finalizat cu o şedinţă de meloterapie, dirijată de Elena Ţurcan, şef oficiu. [Foto]