Evenimente >>> [19 noiembrie 2010] <<<

Vineri, 19 noiembrie, Sala de Conferinţe a găzduit conferinţa: „Destinul european al românilor – între Occidentul latin şi Orientul bizantin” susţinută de academicianul Ioan Aurel POP,profesor la Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, director al Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române din Cluj-Napoca.
Prezentarea s-a axat pe subiectele:,,Excentrici în raport cu occidentul’’, ,,Formarea românilor ca popor romanic’’, ,,Românii ca popor de frontieră’’, ,,Românii şi particularităţile lor’’, ,,Creştinarea românilor’’, ,,Românii cu defecte şi calităţi’’, ,,Românii şi intrarea în Europa’’ ş.a. 
A fost lansată cartea „Istoria Românilor”, autor dr. Ioan Aurel POP, apărută în Colecţia Biblioteca populară, iniţiată şi coordonată de Anatol Vidraşcu,Grupul Editorial Litera, Bucureşti, Chişinău, Cluj. Participanţii au beneficiat de un exemplar gratuit al cărţii din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Biblioteca a primit o donaţie de carte, editate la editurile din Cluj-Napoca: Academia Română Centrul de Studii Transilvane, Dacia.
In sală a fost organizată expoziţia Istoria Românilor cu Academicianul Ioan-Aurel Pop  Foto