În ajunul Hramului oraşului colaboratorii Bibliotecii s-au întrunit într-o şedinţă a Clubului BiblioSpiritus cu genericul Muzica sferelor  prilejuită de un moment semnificativ:  susţinerea tezei de Doctor în studiul artelor a doamnei Elena Gupalov, asistent universitar la Catedra Instrumente Muzicale şi Metodică a Universităţii.

În mesajul de felicitare, adresat de directorul Bibliotecii, Elena Harconiţa, au fost remarcate pe bună dreptare meritele Elenei Gupalov în domeniu, subiectul cercetării fiind şi unul de pionierat şi anume Repertoriul Pianistic autohton în Republica Moldova. Elena Gupalov în cuvăntul de răspuns a mulţumit Bibliotecii îndeosebi pentru ambianţa plăcută şi primitoare, pentru sprijin şi ajutor în elaborarea lucrărilor, menţionînd în final că are de acum 3 case – una în familie, una la Facultate şi o casă la Bibliotecă la care ţine foarte mult.

În continuare participanţii au audiat o serie de lucrări muzicale în interpretarea discipolei Elenei Gupalov, tînerei compozitoare Aliona Coliţova. Recitalul a cuprins fragmente din operele compozitorilor L. Beethoven Sonata nr 17, F. Chopin Poloneză Vladimir Rotaru Două improvizaţii, Ghenadie Ciobanu Rondeau

În sală a fost vernisată  expoziţia Forţa şi lumina sunetului

[Foto]